Zgjidhjet afrikane për krizën e koronavirusit

Kontinenti Afrikan nuk është ndikuar aq keq nga pandemia koronavirus si vendet e tjera të botës deri më tani, por raste të reja janë në rritje dhe qeveritë kanë futur masa distancuese sociale.

Dhe ndërsa pandemia është e keqe për biznesin, disa sipërmarrës afrikanë kanë bërë hapa për të qenë pjesë e zgjidhjes dhe po shohin mundësi të reja.

Larja e shpeshtë dhe e plotë e duarve me sapun dhe ujë të ngrohtë është një nga mënyrat më efektive për të parandaluar përhapjen e sëmundjeve infektive.

Por sipas Water Aid, katër në 10 njerëz në mbarë botën nuk kanë qasje në objektet themelore të larjes së duarve.

Një nga mënyrat në të cilën përhapet koronavirusi është përmes sipërfaqeve të kontaminuara. Bërja zakon e larjes së rregullt të duarve mund të parandalojë infeksionet, por virusi ende mund të përhapet pasi njerëzit kanë tendencë të prekin rubinetin dhe gjërat e tjera rreth tyre.

Uji është tashmë i pakët, dhe tani larja e duarve është thelbësore.

Për të zgjidhur këtë problem, një biznes ka zhvilluar një njësi të lëvizshme të çezmave per duar që tani po vendosen jashtë dyqaneve, bankave dhe ndërtesave të qeverisë.

Përkundër sfidave të shumta të paraqitura nga pandemia, të mos thuash asgjë për recesionin pasi masat e bllokimit përfundimisht hiqen, disa firma mendojnë se kohët e provës janë kur rritja e vërtetë dhe ndryshimi është i mundur.

“Sado i keq të jetë koronavirusi, ai ka dhënë mundësinë që shumë liderë në biznes dhe në qeverisje të kenë një rimendim”, thotë z. Karama i Finic në Sierra Leone.

” Është e rëndësishme që ne të përdorim inovacionin … është e rëndësishme që Afrika të mësojë të përtërij, të fitojë para [dhe] të mos importojë gjithçka”./Vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

Lampard paralajmëron se futbolli do të jetë më pak cilësor kur të rinisë Premierliga

Read Next

Gjykata Speciale ngritë tri aktakuzat e para, flet Angela Griep nga Dhomat e Specializuara të Kosovës