Xhafaj: Numri i emigrantëve në Shqipëri u pesëfishua

Ministri i Punëve të Brendshme të Shqipërisë,Fatmir Xhafaj ta takuar homologun austriak Herbet Kickl në Vjenë.
Takimi është zhvilluar në kuadër të konferencës së ministrave të Brendshëm të vendeve të Ballkanit, pjesëtare të Konventës për Bashkëpunimit Policor për Evropën Juglindore.

Ministri Xhafaj deklaroj se “ Shqipëria është përballur me fluks të emigrantëve sivjet. Gati pesëfish është rritur numri i emigrantëve që kanë hyrë vend . Ai mirëpret kontributin e Brukselit, kontributin e Brukselit, Austrisë dhe vendeve të tjera anëtare për të zgjeruar kapacitetet teknike në mënyrë që ta përballojë më së miri këtë fluks migrator në rritje”.

Ndërkaq homologu i Xhafajt, austriaku Herbert Kickl foli mbi shkëmbimin e informacioneve për çështje të sigurisë mes vendeve të BE-së e zgjerimin dhe në Ballkanin Perëndimor, shkruan abcnews.al.

Gazetari

Read Previous

KOSID: Hidrocentralet rrezikojnë degradimin ambiental

Read Next

Shqiptari musliman që u dënua me burg të përjetshëm gabimisht, kjo është historia e tij…