Trinidad është një ishull-shtet në Karibienë jugorë pranë bregdetit verilindor të Venezuelës.

Trinidad është një ishull-shtet në Karibienë jugorë pranë bregdetit verilindor të Venezuelës.

Ky ishull bashkë me Ishullin Tobago kanë një sipërfaqe prej 5 128 km2 në të cilët jetojnë 1,32 milion banorë të racës së zezë, Indisë, të përzierë, të bardhë e të verdhë (kinezë). Për kryeqytet kanë portën spanjolle në Trinidad dhe gjuhën angleze për gjuhë zyrtare shtetërore.

Ky ishull është në listën e UNESCO-s. Jo të gjithë e dinë këtë, por Kuba është konsideruar si një arkipelag, ndërsa për sa i përket ishullin më të madh (pikërisht Kuba) e asistojnë shumë zinxhirë ishujsh më të vegjël.

Isla de la Juventud është ishulli i dytë më i madh i arkipelagut kubae, dhe pjesë të mini-arkipelagut Canarreos. Sigurisht nuk mund të lëmë pa përmendur Playa del Este, rivierën e Havanës. Një bregdet i gjatë përbërë nga shumë plazhe të bukura (një emër mbi gjithë të tjerët: Playa Santa Maria del Mar), një pikë takimi si për turistët dhe për vendasit.

Pak larg nga qyteti i vjetër, ku mund të ‘përthithni’ gjithë atmosferën e nxehtë kubane. Dhe, siç e kemi parë, bëhet fjalë për një ndjesi të përsëritur në shumë vende të ishullit nëse vendosni të kaloni pushimet tuaja verore në vendin më të nxehtë të Karaibeve.

Gazetari

Read Previous

Saturni Ka Një Fushë Magnetike Rreth 578 Herë Më Të Fuqishme Se Ajo E Tokës.

Read Next

10 Fakte Gjeografike Që Ngjallin Kureshtje