Toka sillet rreth Diellit

Në dhjetor, ne shohim në qiell yje të tjerë nga ata që shohim në qershor. Gjysma e errët e Tokës është e pozicionuar në drejtime të kundërta të qiellit në qershor dhe dhjetor. Kjo ndodh sepse Toka sillet në orbitë rreth Diellit.

Ne mund të vrojtojmë vetëm ata yje që ndodhen në anën e kundërt me Diellin.

Gazetari

Read Previous

Toka rrotullohet boshtit të saj

Read Next

Sherifi insiston se Nisma e kaloi pragun