Kulture Letërsi 

LIBËR ME VLERA QË TË NXISIN PËR VEPRIME POZITIVE

Shkruan: Safet Hasani        (Bedri TAHIRI, Agimi i Lirisë, LenaGraphic, Prishtinë, 2018) Lexuesit shqiptarë që kanë përcjellë aktivitetin shkencor, krijues dhe hulumtues të profesor Bedri Tahirit, nuk e kanë të vështirë të vërejnë përmasat gjigante shkencore, historike e krijuese të njërit prej botuesve më të spikatur në Kosovë. Për dekada të tëra, prej leximit të librave dhe shkrimeve të tij, lexuesi ka mundur të reflektoj në tema nga më të ndryshmet dhe nga më të shumtat mbi historinë, gjuhësinë dhe letërsinë shqiptare, e në veçanti mbi personalitetet e ngritura të heronjve…

Lexo më shumë
Shkence 

Fotografet me shkrepjetë e tyre gjatë eklipsit Hënor “Blood Moon”në Kosove

Dielli, Toka e Hëna, Mbrëmë janë rreshtuar në vijë të drejtë, për të dhuruar një spektakël të rrallë, eklipsin e Hënës më të gjatë të shekullit, plot 1 orë 42 minuta e 56 sekonda. Planeti është vendosur midis Diellit e satelitit të vet, duke e lënë atë plotësisht në hije gjatë kësaj kohe. Para dhe pas errësirës së plotë, ka patur dhe faza me hije të pjesëshme të Tokës mbi Hënë. Hëna ishte në apogjeun e saj, domethënë në largësinë më të madhe nga Toka, 406 223 kilometra, të matur…

Lexo më shumë
Fakte Kuriozitete Shkence 

Këta 12 njerzë kanë ecur në hënë.!

Nëse keni lindur pas programit Apollo, dhe ndoshta edhe nëse mbani mend ato ditë, duket pothuajse e pabesueshme që NASA dërgoi misionet e drejtuara në hënë 239.000 milje larg. Njerëzit vazhdojnë të shprehin pikëllimin për faktin se misionet hënor të Apollonit ishin shumë kohë më parë dhe se së shpejti nuk do të mbetet askush që të lihet i gjallë, i cili në të vërtetë shkoi në Hënë. 1. NEIL ALDEN ARMSTRONG Armstrong u caktua si astronaut në vitin 1962 dhe fluturoi në misionin Gemini 8 në vitin 1966, ku…

Lexo më shumë
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial