Fakte Kuriozitete Rrelos Shkence 

‘Rrelos’, revista e parë shkencore në kosove

Këto ditë doli nga shtypi revista “Rrelos”, revistë me përmbajtje shkencore, e cila trajton tema të ndryshme nga fushat e shkencave shoqërore, natyrës dhe ekzakte, përfshirë këtu tema nga astronomia, gjeografia, kimia, fizika, dhe fusha tjera relevante natyrore. Drejtori i “Rrelos”-it, Armend Xani, është shprehur në një prononcim për Vizioni.info se kjo revistë do t`u kushtojë vëmendje dhe do t`u japë hapësirë shkencëtarëve dhe studiueseve të shkencave që të plasojnë idetë, mendimet dhe punimet e tyre shkencore në revistë. “Revista do të jetë porta më e lehtë për ata që…

Lexo më shumë
Rrelos Shkence 

Publikohet revista shkencore “Rrelos”, me tema të ndryshme shkecore dhe atraktive

Këto ditë ka dalur nga shtypi revista më e re në vend, “Rrelos”, revistë me përmbajtje shkencore, e cila trajton tema të ndryshme nga fushat e shkencave shoqerore, natyrës dhe ekzakte, përfshirë këtu tema nga Astronomia, Gjeografia, Kimia, Fizika, dhe fusha tjera relevante natyrore. Kjo revistë është botuar këtë muaj dhe drejtuesit e saj kanë thënë se deri te botimi i revistës kanë ardhur pas një punë të gjatë. Në një prononcim për portalin Vizioni.info, kryeredaktori e revistës shkencore “Rrelos”, Florim Shatrolli, ka folur me optimizëm si dhe shpresë se…

Lexo më shumë
Shkence 

Një biletë drejt ‘kozmosit’, ja kur pritet të nisin fluturimet e para në hapësirë

Dy kompani private që kanë shënuar progrese më të dukshme në tregun e turizmit hapësinor shprehen se janë vetëm disa muaj larg nga fluturimet e para në hapësirë me pasagjerë në bord, megjithëse gjithsecili tregohet i rezervuar duke mos dhënë një datë të saktë. ”Virgin Galactic”, e themeluar nga miliarderi britanik, Richard Branson dhe ”Blue Origin” nga miliarderi më modest Jeff Bezos, drejtuesi i Amazon janë vënë në garë për të qenë të parët në përfundimin e testeve. Dy kompanitë kanë teknologji tërësisht të ndryshme. Për të dy, pasagjerët nuk…

Lexo më shumë
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial