Wednesday, August 22Informohu

Tag: Poezi

Çaste poetike nga Blerina Terbunja: (ZH)BLEROJ

Çaste poetike nga Blerina Terbunja: (ZH)BLEROJ

Letërsi
Sot në këtë ditë të trishtë me shiun që bie pa ndal kam humbur në qiellin e mbyllun në të hirtë e kot po i vardisem diellit që leu pas resh Buzët hapën ngadalë kur shiu pikën si ilaç në të çarat e mallit që janë plagë shpirti të reflektume e nuk më kupton më dot as imagjinata ime Nesër dhe një ditë e re për mue njësoj si përditë i hap dritaret e dhomës në mjesin e hershëm me kangë verore sërish ulem në terasën e shtëpisë me teleskopin e montuar pranë vetes pa guxue me pa diellin në sy Poetet flasin shumë përditë e më shumë andaj as dielli s’më duron dot më të njejtën dëshirë për çdo ditë ta bëjë varg Erdhi dhe një ditë e re uni im po tjetersohet deri në pakufi prej një femre të zhurmshme në hare në një djall që se flet as një fjalë për be Kur të vie një ditë
Blerina Tërbunja; Të pashë në andërr

Blerina Tërbunja; Të pashë në andërr

Letërsi
ANDËRR Të pashë në andërr u takuam sërish (nuk të përqafova) ti erdhe me hapat e tu të qeshur më dhe dorën për të më përshendetur sikur një të huaj që e takon së pari (Kishe ndryshuar tashmë) nuk kishte emocion në përshendetjen tonë të zakonshme tërë guxim me pe në sy dhe ishe martuar me dikë tjetër Unë si e marrë u shkriva nga bukuria yte nuk mund ta kontrolloj dot vetën pa më pyetur këmbët më sollën sërish në dyqanin tënd përderisa u ula pranë teje ti s'më the asnjë fjalë sikur të huajen që se ke njohur kurrë if (!window.ANConfig) window.ANConfig = { defaults: [], configs: [] }; var gjid = Math.floor(Math.random() * 99999999) window.ANConfig.defaults.push({ gja