Fakte Kuriozitete 

Pse kirurgët kanë uniformë të gjelbër dhe jo të bardhë

Uniformat e përdorura nga mjekët ishin të gjitha të bardha – ngjyra e pastërtisë. Pastaj në fillim të shekullit të 20-të, një mjek me influencë i ndryshoi në gjelbra, sepse mendonte se do të ishte më e lehtë për sytë e kirurgut, sipas një artikulli të botuar në vitin 1998. Megjithëse është e vështirë të konfirmuohet nëse uniformat me ngjyrë të  gjelbër u bënë të njohura për këtë arsye, kjo ngjyrë mund të jetë veçanërisht e përshtatshme për të ndihmuar të shohin mjekët më mirë në sallën e operacionit. Ngjyra e gjelbër  mund…

Lexo më shumë
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial