Blerina Tërbunja; Të pashë në andërr

ANDËRR Të pashë në andërr u takuam sërish (nuk të përqafova) ti erdhe me hapat e tu të qeshur më dhe dorën për të më përshendetur sikur një të huaj që e takon së pari (Kishe ndryshuar tashmë) nuk kishte emocion në përshendetjen tonë të zakonshme tërë guxim me pe në sy dhe ishe martuar me dikë tjetër Unë si e marrë u shkriva nga bukuria yte nuk mund ta kontrolloj dot vetën pa më pyetur këmbët më sollën sërish në dyqanin tënd përderisa u ula pranë teje ti s’më…

Read More

Blerina Tërbunja – KOMETË DASHNIE

Jetoj ngjitun për një cop guri e quajnë asteroid gjithësie asht ra drejt në zemrë teme e ska lanë horizonte pa i shue Jetoj me të lartë mbi re e mes yjesh natën shkëlqej tuj reflektue dritën e tij në sytë e mijë që nuk shohin tjetër gur Jetoj pranë mëngjeseve në rreze Dielli tuj lind ngjitem rreth tij përvelue dhe digjem dashnie në qiell Jetoj me asteroid kuror mbi krye nuk ka degë druri që skam prekë se asht antigravitacional iluzion marsian në sy të qiellit Jetoj me një…

Read More

BLERINA TËRBUNJA: PËRJETËSIA

(Libri jem i jetës ka për titull ”do e kërkoj në përjetësi” ) Ma thuaj një fjalë që buron prej shpirti le të bëhet ADN e dashunisë tonë Në parajsë njerëzit janë imun ndaj kohës ndoshta universi shkëputet prej dimensionit të katërt Ndoshta parajsa asht univers tjetër e programuar me dimensione tjera Ndoshta parajsa asht dashni hyjnia nuk përshkruhet me fjalë dynjash Librat e shenjtë flasin për moshën e artë i tillë asht njeriu në parajsë Unë nuk të njoha me tridhjetë e tri prandaj u kam frikë udhëtimeve të…

Read More