Kulture Shkence 

Mbahet eventi për vetëdijësimin rreth sëmundjes së Epilepsisë

Organizuar nga Biblichor, të shtunën në Prishtinë është mbajtur eventi “Çdo ditë e jetës është sfidë për të gjithë”, i cili është pjesë e kampanjës së vetëdijësimit rreth sëmundjes së Epilepsisë, kampanjë kjo që ndërlidhet ne muajin nëntorit i cili shënohet si muaji i vetëdijësimit të sëmundjes së Epilepsisë. Ky event u mbajt në ‘Dit e nat’, ku morën pjesë një numër i madh i atyre që ishin përkrahës të kësaj kampanje, por edhe vet personat e prekur nga kjo sëmundje dhe psikologë, të cilët ndanë përvojat e tyre me…

Lexo më shumë
Kulture Letërsi 

‘Pyllit brenda vetes’ Poezi e shkruar nga Kaltrina Pacolli, një nga dhjetë poeteshat finaliste të konkursit ‘Poezi për Paqe’

Poezi e shkruar nga Kaltrina Pacolli, një nga dhjetë poeteshat finaliste të konkursit ‘Poezi për Paqe’ organizuar nga KultPlus dhe UNWomen. Kam me ec nëpër pyllin që me kanë paralajmërumos me ecse aty eksistokan bishat!Unë kam me ec bash në terrin e zikur frika ka me qenë shumëfish më e madhee nuk ka me pa një dalje,se nuk po du me e gjetë njëherë daljen,jo – pa e përjetu atë frikë,jo – pa përjetu rrënqethjen e trupit ku gjithçka nuk ka kuptime ka kuptim në te njejtën kohë;Kam me ec…

Lexo më shumë
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial