Si është formuare rëra?

Rëra është e përbërë nga gurët që janë thyer në copëza të vogla.

Një pjesë e rërës bartet nga lumenjtë, uji i të cilëve i merr me vete gurët, të cilët thyhen nga përplasja apo nga erozioni i ujit dhe shndërrohen në rërë.

Pjesa tjetër e rërës formohet nga oqeanet, valët e të cilëve e hudhin rërën në breg të detit.

Pra valët e detit ndihmojnë që rëra të mos hargjohet.

Gazetari

Read Previous

12 fakte shkencore që do t’ju mahnitin dhe do t’ju bëjnë më të mençur

Read Next

Si ishte zhdukur në luftë komandanti i UÇK-së Shaban Shala?