Si do të pritet këtë vit Kurban Bajrami, imazhe të një dite para festës në kohën e Covid-19

Myslimanët në gjithë botën janë duke u përgatitur për Festën e Kurban Bajramit, pavarësisht kufizimeve që janë vendosur për të frenuar përhapjen e koronavirusit. 

Në këtë festë, që sivjet në shumë vende nis më 31 korrik, myslimanët therin kafshë, në shenjë të nderimit simbolik për gatishmërinë e profetit Ibrahim, për të sakrifikuar djalin e tij të parë, në një akt të përgjërimit ndaj Zotit.

Përpara se Ibrahimi ta sakrifikonte djalin, Zoti i siguroi një qengj për ta sakrifikuar.

Tradita është që mishi i kafshës së therur t’iu ndahet të varfërve./REL

Një burrë i moshuar duke hyrë në një xhami në Prishtinë. Anash është shenja që kërkon vendosjen e maskës.
1Një burrë i moshuar duke hyrë në një xhami në Prishtinë. Anash është shenja që kërkon vendosjen e maskës.
Një burrë kosit barin në kopshtin e Xhamisë së Madhe në Prishtinë.
2Një burrë kosit barin në kopshtin e Xhamisë së Madhe në Prishtinë.
Një dyqan i ëmbëlsirave në Prishtinë.
3Një dyqan i ëmbëlsirave në Prishtinë.
Një burrë riparon hyrjen në oborrin e xhamisë në Bashçarshi, që është pazari i vjetër dhe qendra historike dhe kulturore e Sarajevës.
4Një burrë riparon hyrjen në oborrin e xhamisë në Bashçarshi, që është pazari i vjetër dhe qendra historike dhe kulturore e Sarajevës.

Fitore H

Read Previous

Për çka folën ministrja Haradinaj-Stublla me homologun e saj nga Franca

Read Next

Kalon 150,000 numri i viktimave nga koronavirusi në SHBA