Si do të jenë në të vërtetë restorantet e rihapura pas pandemisë

Më 4 korrik, baret, kafenetë dhe restorantet do të lejohen të rihapen në Angli. Por çfarë i pret ata që guxojnë të kthehen në këto bastione të jetës normale?

Willow and Brook është një bar fshatar dhe restorant i vendosur në mes të Anglisë në fshatin Northamptonshire të Apethorpe, rreth 10 milje në perëndim të Peterborough.

Imagjinoni, vetëm për një moment, sot është 4 korriku dhe baret po rihapen me disa kufizime.

Nëse keni rezervuar një tryezë, të shkëlqyeshme, mund të shkoni te ulëset e juaja. Nëse jo, mund të futeni brenda vetëm nëse ka një tryezë të lirë.

Në hyrje, ka një sanizues të duarve që duhet të përdorni.

hand sanitizer

Brenda, do të dëgjoni muzikë të butë me zë të ultë.

Vëllimi i ulët është vetëm i mjaftueshëm për të dhënë një sens ambienti, thotë pronarja Suzanne Millar, por jo aq me zë të lartë saqë dikush duhet të ngrejë zërin e tij. Zërat e ngritur nënkuptojnë më shumë pika uji që burojnë nga goja e njerëzve dhe kjo rrit rrezikun e transferimit të infeksionit.

Tryeza juaj do të jetë bosh. Enët, pecetat dhe menutë do të vendosen vetëm pasi të keni marrë vendet tuaja.

Dhe personeli i stafit që ju shërben do të jetë një pamje e çuditshme. Embuluar në një mburojë plastike të fytyrës.

face shield and hand sanitiser

Të gjitha ushqimet dhe pijet duhet të porositen nga tryeza. Vetëm stafi lejohet në bar sepse është i thellë 75 cm, shumë i cekët për të siguruar distancimin shoqëror që mund të respektohet me siguri.

Janë ngritur pesë stacione sanitare, duke përfshirë një në bar, një në restorant dhe jashtë tualeteve.

Ka tetë tavolina brenda dhe katër jashtë në oborr. Secili anëtar i stafit do të jetë përgjegjës për zonat e ndryshme, thotë znj. Millar, për të siguruar që stafi mund të distancohet nga njëri-tjetri.

Si dhe vendosja e pajisjeve mbrojtëse – dhe ndalohet të vendosësh unaza ose orë – stafi do të duhet të lajë duart e tyre çdo 20 minuta për të paktën 20 sekonda./Vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

Avokati Gashi: Aktakuza ndaj Thaçit e Veselit s’është e konfirmuar, lajm i keq për të gjithë

Read Next

Lladrovci: Asnjë tendencë për të njollosur UÇK-në s’mund të ketë sukses