Shumë nga këto vende evropiane do të përjashtohen nga karantina

Ministrat do të përfundojnë detajet e një serie “korridoreve të udhëtimit”, kështu që njerëzit që mbërrijnë në Mbretërinë e Bashkuar në rrugë të caktuara nuk do të kenë nevojë për karantinë.

Shumica e Evropës Perëndimore do të jetë në një listë fillestare të vendeve të përjashtuara.

Vendet që pritet të përjashtohen janë Franca, Italia, Spanja, Greqia, Belgjika, Gjermania, Norvegjia, Hollanda, Turqia dhe Finlanda, transmeton vizioni.info.

Portugalia ndoshta nuk do të përfshihet pas një rritje të numrit të rasteve të reja brenda dhe rreth Lisbonës.

Suedia gjithashtu nuk ka gjasa të jetë në listë sepse shkalla e infeksionit atje është më e lartë se në Mbretërinë e Bashkuar.

Një korridor udhëtimi do të nënkuptojë se dy njerëz që udhëtojnë në të dy drejtimet midis dy vendeve nuk do të duhet të izolohen pasi të udhëtojnë.

Lista fillestare e destinacioneve të përjashtuara nga karantina pritet të hyjë në fuqi muajin e ardhshëm. Puna po vazhdon gjithashtu për të parë nëse një korridor udhëtimi është i mundur me Australinë.

Karantina do të mbetet në vend për njerëzit që vijnë nga vendet e tjera dhe mendohet se mund të ndodhë për disa destinacione gjatë gjithë verës.

Qeveria ka thënë më parë se karantina do të rishikohej çdo tre javë dhe 29 qershori shënon fundin e periudhës së parë tre-javore./Vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

Haki Abazi i reagon Grenellit: Hoti kryeministër kukull, s’ka autoritet ta përfaqësojë askënd në Kosovë

Read Next

Gucati: Po manovrohet qëllimisht të ndalet hovi i Kosovës për dialog në SHBA