Shtyhen zgjedhjet lokale në Bosnjë

Zyrtarët në Bosnje e Hercegovinë njoftuan sot se ata do të shtyjnë zgjedhjet lokale, ndërsa ishin caktuar për 4 tetor për shkak të krizës së vazhdueshme të buxhetit të vendit.

Qeveria nuk ka miratuar ende një buxhet për vitin 2020 dhe Komisioni Qendror i Zgjedhjeve tha se nuk ishte në gjendje të krijonte një orar të zgjedhjeve sepse qeveria humbi afatin për ndarjen e fondeve për to në 22 maj.

“Zgjedhjet nuk mund të mbaheshin në në përputhje me ligjin zgjedhor dhe do të shtyhet deri më 15 nëntor”, thuhet në deklaratën e Komisioni Zgjedhor në Bosnjë e Heregovinë.

Ardian H

Read Previous

Albin Kurti flet në telefon me Presidentin e Shqipërisë, s’përmendet hapja e kufijve

Read Next

Zëdhënësi i PDK-së: VV kërcënoi Kushtetuesen, Policinë, tani ju erdhi radha mediave