Shkencëtarët tregojnë provat se universi ynë nuk është i vetmi

A jemi të vetmit në këtë, univers, botë? Kjo ka qene pyetja që ka munduar njerëzimin për shekuj me radhë.
Kërkimet e shumta që janë realizuar kanë hidhur shpesh herë poshtë njeri tjetrin.

Të gjitha studimet e deritanishme janë mbledhur nga një grup shkencëtar të Anglisë, Australisë dhe Holandës dhe pasi i shqyrtuan kanë arritur në një përfundim.

Ata thanë, po, ne s’jemi të vetmit njerëz që jetojmë ka dhe të tjerë në universet paralele. Shkencëtarët përdorën një program të quajtur Evolucioni dhe Kuvendi i Galaxisë i cili stimulon lindjen, jetën dhe vdekjen e universeve. Në çdo simulim, studiuesit rregulluan sasinë e energjisë së errët të pranishme në atë univers, duke filluar nga 0 deri në disa qindra herë më të madhe sesa në universin tonë.

Dhe arritën në lajmin e mirë se dhe në universet me 300 herë më shumë energji të errët si jona, ka jetë.
Njëri prej autorëve të studimit profesor Pascal Elahi deklaroi se univers ynë po zgjerohet fal shtytjes së vazhdueshme të energjisë së zezë dhe nëpërmjet shkallës së zgjerimit pritet të shfaqen më shumë hapësira boshe të cilat kanë jetuar në këtë errësirë me ligje fizike ndryshe nga ato tonat.

Shkencëtarët theksuan se ideja që universi jonë është i vetmi, duhet të ndryshoj sepse aty jashtë ka shumë botë të tjera që nuk janë shkelur nga njeriu, por që padyshim ka jetë.

Gazetari

Read Previous

Federata Zvicerane reagon zyrtarisht për lojtarët me dy shtetësi, përfshihen edhe shqiptarët

Read Next

Ministri i financave të Spanjës Ronaldos: Edhe në Itali të arrestojmë nëse duam