RRETH YLLIT DHE PLANETIT ME EMER SHQIPTAR

HD 82886 është një yll i ngjashëm me Diellin, I cili ndodhet në yjësinë e Luanit . Me një magnitudë të dukshme 7.63, është tepër i zbehtë të shihet nga syri I lirë.

Planeti ka një masë 1.3 herë më të madhe se masa e Jupiterit dhe një orbitë me distancë të përafërt prej 1.65 njësi astronomike (AU).

I zbuluar në vitin 2011, ky system ndodhet 416 vite drite larg nesh dhe mund të shihet me lehtësi me ndihmën e një teleskopi pothuajse në cdo periudhë të vitit.

Gazetari

Read Previous

Themeluesi dhe drejtori ekzekutiv i kompanisë Roitiv , Arb Abdyli do të jetë folës në konferencën e nesërme, “Profesionet e 2030”

Read Next

BE humb durimin me Vetëvendosjen e LDK-në: Formoni qeverinë dhe vazhdoni reformat e dialogun