Pse testimet për vaksinat janë të ndjeshme në Afrikë

Shkencëtarët po përpiqen të zhvillojnë një vaksinë efektive kundër Covid-19, me testime që ndodhin në të gjithë botën.

Një nga ato gjykime po kryhet në Afrikën e Jugut, ku po vihet në provë një vaksinë e bërë nga Universiteti i Oksfordit.

Shkencëtarët thonë se është jetike për Afrikanët të marrin pjesë në këto prova, duke argumentuar se mos veprimi i tillë mund të rrezikojë përpjekjet për të gjetur një vaksinë që funksionon në të gjithë globin.

Por kritikët përmendin një histori të shfrytëzimit perëndimor të Afrikës dhe testime joetike të ilaçeve në të kaluarën si një arsye për të mos marrë pjesë./Vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

Ali Ahmeti: Kur do të ndalet gjahu ndaj luftëtarëve, i mbështjellë me propagandë e shpifje?

Read Next

Dardan Sejdiu: Kjo është goditje e UÇK-së, jo goditje e keqqeverisjeve të pasluftës