Përfundoi punimet Samiti i Londrës për Ballkanin Perëndimorë, i cili zhvillohet në kuadër të Procesit të Berlinit!

Samiti i Londrës ka mbledhur përfaqësues të Shoqërisë Civile, organizatave nga rajoni, Ministra të Punëve të Jashtme, kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimorë dhe përfaqësues nga BE dhe Mbretëria e Bashkuar!

Samiti riafirmon vlerat e përbashkëta të vendeve të Ballkanit Perendimorë, lehtëson procesin e antarësimit në BE, mundëson përfshirjen e shoqërisë civile në Procesin e Berlinit dhe fuqizimin e rolit të rinisë në vendimmarrje!

Në këtë samit mori pjesë edhe përfaqësuesi i të rinjve te Kosoves ne Bordin drejtues të Zyres Rajonale për bakëpunim rinorë nga (RYCO), Arianit Jashari, ku ndër tjera pati takim edhe me Princin Charles, i cili shprehi gatisgmërinë e tij për mbështetjen e iniciativave rinore që kanë për qëllim rritjen e bashkëpunimit mes të rinjëve në Ballkanit Perëndinorë! /Vizioni.info/

Gazetari

Read Previous

Enca është duke u përgatitur t’i futet industrisë me ‘pullë të kuqe’.

Read Next

Takimi i radhës Thaçi-Vuçiq më 18 korrik