Përendimet e diellit në planetin Mars kan ngjyrë të kaltër

Përendimet e diellit në tokë jan zakonisht me ngjyrë portokalli. Por në këtë imazh të mrekullueshëm e të bukur të sipërfaqes Marsiane, perendimi i diellit ka ngjyr të kaltër. Dielli i planetit Mars është i kaltër sepse perendon mbrapa stuhive të pluhurit. Ky imazh u shkrep në kohën kur në Mars po pushonte nje stuhi e pluhurit dhe disa nga grimcat e imëta të pluhurit Marsian ishin akoma në ajër. Këto grimca të imëta janë në gjendje të shpërndajnë dritën në të majtë të spektrit VIBGYOR d.m.th kaltër dhe jo ngjyrë portokalli, ose me fjalë të tjera, dritë me një gjatësi valore më të shkurtër.

Por ndaloni së lexuari këtë dhe shikoni fotografinë për një moment. Dhe shih perëndimin e diellit në një planet tjetër.

NASA / JPL-Caltech / MSSS / Texas A&M Univ. (Imazhi i është nënshtruar një rregullimi të vogël për dridhjen pasi Curastity Mastcam është më pak i ndjeshem ndaj ngjyres se kaltër sesa sytë e njeriut)

Gazetari

Read Previous

Mësuesja nga Gjakova i rrezikon nxënësit, i detyron t’i pastrojnë dritaret në kate të larta

Read Next

Limaj: PZAP dhe Gjykata Supreme e kthyen ligjshmërinë