PDSH: Presheva në rrezik, ftohet seancë e përbashkët e këshilltarëve shqiptarë

Kryesia e Partisë Demokratike Shqiptare, në mbledhjen e mbajtur më 30 qershor 2018, shqyrtoi situatën aktuale politike në Luginë të Preshevës, duke e vlerësuar atë të rëndë e me përmasa të keqësimit të mëtejmë.

Kjo gjendje kaq e rënduar, thuhet më tej në kumtesën e PDSH-së, vjen si rezultat i largimit të shqiptarëve nga trojet e tyre autoktone, në mungesë të perspektivës për një jetë më të mirë.

“Duke qenë se bisedimet Prishtinë-Beograd të udhëhequra e të lehtësuara nga Brukseli zyrtar janë në përmbyllje e sipër sidomos në raportin shqiptaro-serb, në kuadër të kësaj: Partia Demokratike Shqiptare bën thirrje subjekteve politike shqiptare për mbajtjen e seancës së Kuvendit të Këshilltarëve shqiptarë të Luginës së Preshevës brenda pesëmbëdhjetë ditësh, për të sjell vendime kruciale për shqiptarët e Luginës së Preshevës, duke fuqizuar dhe sinkronizuar dokumentet e mëhershme të miratuara në këtë organ të shqiptarëve të Luginës së Preshevës përfshi dhe asociacionin e komunave me shumicë shqiptare autoktonë në Luginë të Preshevës”, thuhet në vazhdimin e Kumtesës së PDSH-së.

Lidhur me përgatitjen dhe organizimin e seancës së Kuvendit të Këshilltarëve shqiptarë të Luginës së Preshevës, PDSH gjatë ditëve në vazhdim do të organizojë një takim të përbashkët me liderët e subjekteve politike në Luginë të Preshevës, shoqërisë civile dhe personaliteteve tjera me karakter kombëtar, përfundon kumtesa e PDSH-së.

Gazetari

Read Previous

Dua shqip për shkatërrimin e atyre qe kane magji në shpi (familje)

Read Next

Kosovari – oficer në serialin e George Clooneyt