OKB: Ndryshimi i klimës dëmton transportin detar botëror

Transporti në dete dhe lumenj në botë po ndërpritet nga ndryshimi i klimës, thuhet në raportin vjetor të OKB-së për tregtinë detare botërore.

“Ndryshimi i klimës dhe dëmi i shkaktuar nga ngjarje ekstreme të motit, të tilla si thatësira, përmbytje dhe ndryshime në nivelin e detit dhe ujit, dëmtojnë funksionimin e operacioneve të transportit dhe portit”, deklaroi në një raport konferenca e OKB-së për Tregtinë dhe Zhvillimin (UNCTAD).

Uraganët dhe tajfunët e shumtë kanë çuar në mbylljen e porteve vitet e fundit, të tilla si ndërprerja 72-orëshe e portit kryesor në Bangladesh, në muajin maj.

Raporti tregon se portet duhet të përshtaten menjëherë me ndryshimet klimatike, veçanërisht vendet e vogla ishullore.

Sipas raportit, rritja e vëllimit botëror të transportit detar ra në 2,7% vitin e kaluar, nën mesataren historike prej 3%.

Gazetari

Read Previous

Bushati: Albini “vdes” nëse tash nuk kundërshton oligarkët dhe ndërkombëtarët

Read Next

Ilaçet në Lum, dyshohet se i përkasin Spitalit të Burgut


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/srv/users/serverpilot/tmp/vizioni) in Unknown on line 0