Njeriu i pare, Ademi (alejhis selam) u krijua nga te gjitha ngjyrat e tokes

Njeriu i pare, Ademi (alejhis selam) u krijua nga te gjitha ngjyrat e tokes
Nga sahabiu Ebu Musa El-Esharij transmetohet se Pejgamberi alejhis selam ka thene:
“Vertete Allahu i lartesuar e krijoi Ademin alejhis selam nga nje kapje (grusht, marrje) qe e kapi (morri) nga e tere toka; andaj bijte e Ademit dolen simbas llojit te tokes, ka prej tyre te kuq, te zinje, te bardhe, te lehte e te vrazhdte, ne mesin e tyre te keqinje dhe te mire”.E ka permendur Hattabiu (rahimehullah) ne El-Uzleh fq.155.
Muhadithi Albani rahimehullah e ka saktesuar ne
Sahih Sunen Ebi Davud (4693).

Gazetari

Read Previous

Heroi që sfidoi historinë

Read Next

Fjala Mashallah perdoret ne Kuran per te treguar ruajtjen nga demtimi i syrit te habitur dhe te vetkenaqur me pasurine materiale ose financiare te tij