Një fabrikë ushqimi në Mbretërinë e Bashkuar bëhet vatër e koronavirusit, konfirmohen 97 raste

Një sindikatë ka akuzuar një fabrikë të ushqimit Wrexham të lidhur me gati 100 raste të koronavirusit për vendosjen e sigurisë së stafit në rrezik.

Ministri i shëndetësisë thotë se 97 njerëz tani janë testuar pozitiv pasi stafi u sëmur në fabrikën, Rowan Foods.

Unite akuzoi kompaninë se nuk merret urgjentisht me shqetësimet e shëndetit dhe sigurisë, pasi bisedimet u prishën për pagën e të sëmurëve.

Kompania tha se siguria e stafit ishte përparësia e saj.

Ai tha se ishte duke ndjekur këshillat e qeverisë për shëndetin dhe sigurinë dhe poashtu pagat.

“Ne kemi prezantuar në mënyrë proaktive ndryshime të reja operacionale në vend për disa muaj tani, që nga lëshimi i udhëzimeve qeveritare për industrinë ushqimore në mars 2020, për të siguruar që të ruajmë distancimin shoqëror kudo ku praktikisht të jetë e mundur, dhe gjithashtu të kemi përfshirë lehtësime të reja si p.sh. ekranet dhe telat”, tha një zëdhënës.

Të mërkurën, Ministri i Shëndetësisë Vaughan Gething tha se ishin bërë 1000 teste të Senedd të përqendruara rreth fabrikës, me 97 raste të konfirmuara.

Ai tha se fabrika ishte ende e hapur dhe gjurmimet e kontaktit po kryheshin me njerëzit që u kërkohej të izolohen./Vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

Mustafa: Kryeministri e vlerëson vet nëse do të shkojë në Washington

Read Next

Konjufca tregon dy momentet e papritshme nga aktakuza nga Thaçit e Veselit