Mustafa për marrëveshjen me VV-në: S’kemi ngrirje, propozimin për president e bëjmë kur vjen koha

Kryetari i LDK-së Isa Mustafa ka deklaruar se nuk kanë pozicione të ngrira sa i përket bisedimeve për marrëveshjen e koalicionit qeverisës në mes të VV-së dhe LDK-së.

Pas takimit me kryetarët e degëve, të cilët tha se i njoftoi me ecurinë e bisedimeve, Mustafa potencoi se propozimi i LDK-së për president bëhet kur të vijë koha për zgjedhjen e tij.

“Edhe çështja e presidentit mendojmë që është parimore, është një ekuivalencë që duhet të krijohet në mes të dy partnerëve. Po ashtu është çështje e mirëbesimit ndërmjet nesh në mënyrë që edhe ndarja e pozitave të bëhet e tillë që asnjëra palë të mos dalë super e fuqishme nga ky koalicion, por të kemi pjesëmarrje në ndarje të përgjegjësive karshi votës që kemi marrë para qytetarëve të Kosovës”.

“Nuk është problem emri por duhet të kemi vullnet dhe duhet të kemi besim. Nëse ne si LDK kemi besim ta votojmë Kurtin për kryeministër dhe t’i japim përgjegjësi kaq të mëdha, atëherë presim besim edhe nga partneri jonë ndaj LDK-së. Të mos dyshojmë sepse nëse dyshojmë punët nuk shkojnë mirë”.

Mustafa gjithashtu tha se deri më tani me Vetëvendosjen janë pajtuar për programin qeverisës dhe deri diku për ndarjen e përgjegjësive.

Ai pohoi se bisedimet me Albin Kurtin do të vazhdojnë, pa dhënë ndonjë datë për takimin e radhës.

0 Reviews

Write a Review

Gazetari

Read Previous

Zyrtarët që shpenzuan në kurriz të qytetarëve/ Shuma marramendëse që MTI shpenzoi për derivate

Read Next

Tani është një ‘kukull’, po shikoni si dukej Poni para se të behej e famshme