Më shumë se 2 miliard njerëz kanë mungesë të ujit të pijshëm, Ky numër vazhdon të rritet

Ndërsa popullsia rritet dhe ndryshimet klimatike zvoglohet sasia e ujit të embël, mungesa e ujit zë vend në qendër.
Uji i freskët është thelbësor për pirjen, larjen, ushqimin në rritje, prodhimin e energjisë dhe vetëm për çdo aspekt tjetër të jetës moderne. Megjithatë, më shumë se 2 miliardë banorë të Tokës prej 7.6 miliardë banorë nuk kanë ujë të pijshëm të pastër në shtëpi, të disponueshme sipas kërkesës.

Një raport i madh i Kombeve të Bashkuara, i lëshuar në qershor, tregon se bota nuk është në rrugën e duhur për të përmbushur një objektiv të U.N: të sjellë ujë dhe kanalizime të sigurta për të gjithë deri në vitin 2030. Dhe deri në vitin 2050, gjysma e popullsisë botërore nuk mund të ketë më ujë të sigurt.

A do të ketë uji të mjaftueshëm për të jetuar?

Dy faktorë kryesorë po e shtyjnë planetin drejt një të ardhmeje të etur: rritja e popullsisë dhe ndryshimet klimatike. Për të parën, pyetja është se si të balancojmë më shumë njerëz kundër sasisë së fundme të ujit në dispozicion.

Gazetari

Read Previous

Kjo video e NASA-së për monumentet hënore është e mrekullueshme!

Read Next

Thaçi uron myslimanët për Kurban Bajram