Lista Serbe nuk mbështet formimin e Ushtrisë në Kosovë

Nënkryetari i Listës Serbe dhe deputeti i Kuvendit të Kosovës, Igor Simiq, ka thënë për Radion Evropa e Lirë se Lista Serbe nuk do ta mbështesë formimin e Ushtrisë së Kosovës.

Qeveria miraton shndërrimin e FSK-së në Ushtri

“Formacioni i vetëm ushtarak legal në Kosovë, sipas Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, është KFOR-i, i cili në këto hapësira ka ardhur me pajtimin e Republikës së Serbisë, ka thënë Simiq.

Reagimi i zyrtarit të Listës Serbe ka ardhur pasi Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar pakon e projektligjeve që rregullojnë rolin, funksionin dhe shërbimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Gazetari

Read Previous

Vizatimi më i vjetër nga njeriu zbulohet në shpellën e Afrikës së Jugut

Read Next

Sholtes: Vendimi për viza, me rëndësi jo vetëm për udhëtim