Lejleku i parë, i bardhë, i egër në Mbretërinë e Bashkuar

Një lejlek i bardhë i egër ka çel në Mbretërinë e Bashkuar për herë të parë në ato që besohet të jenë qindra vjet.

Tre fole që përmbajnë vezë ishin duke u kontrolluar në Estate Knepp në Sussex-in perëndimor.

Prindërit, për të cilët u mendua se kishin tentuan të shumoheshin vitin e kaluar, janë parë duke rregulluar ushqim për pasardhësit e tyre.

Storks nest

Projekti për të mbledhur lejlekë të bardhë të egër në Mbretërinë e Bashkuar është një partneritet i pronarëve të tokave private dhe organizatave të ruajtjes.

Ai synon të rivendosë një popullsi prej të paktën 50 çifteve të mbarështimit në jug të Anglisë deri në vitin 2030.

Rreth 250 zogj janë lëshuar në Sussex pas një programi të suksesshëm të shumimit në Parkun e kafshëve të egra Cotswold pranë Burford, Oxfordshire./Vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

Vietnami përpiqet të shpëtojë pacientin britanik për të evituar vdekjen e parë nga pandemia

Read Next

4 vetëvrasje gjatë pandemisë në Kosovë, sociologu shqiptar thotë se edhe izolimi social është shkaktar