Kroacia do të mbajë zgjedhje më 5 korrik

Zgjedhjet parlamentare kroate do të zhvillohen më 5 korrik, dekretoi sot presidenti Zoran Milanoviç.

Zgjedhjet parlamentare do të zhvillohen më 5 korrik në Kroaci dhe më 4 dhe 5 korrik jashtë vendit, në zyrat diplomatike dhe konsullore të Kroacisë.

Vendimi për zgjedhjet do të hyjë në fuqi më 2 qershor.

Partitë, listat e pavarura dhe kandidatët do të kenë 14 ditë për të paraqitur listat pranë Komisionit Shtetëror Zgjedhor (DIP), i cili më pas do të ketë 48 orë për të publikuar listën e listave dhe kandidatëve të vlefshëm.

Edhe pse Kroacia ka disa raste të reja me COVID-19 dhe një situatë të mirë epidemiologjike, zgjedhjet e korrikut do të zhvillohen me disa ndryshime.

DIP-i do të përcaktojë se si do të zhvillohet votimi së bashku me Institutin Kroat të Shëndetit Publik.

Votuesit do të zgjedhin 151 deputetë, përfshirë 140 në 10 zona elektorale në Kroaci, tre deputetë do të zgjidhen nga migrantët dhe tetë nga pakicat etnike.

Fitore H

Read Previous

Për herë të parë në këtë vend numri ditor i vdekjeve arrin në 1000

Read Next

Shqiptarët pakësohen dita-ditës, bie sërish numri i lindjeve


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/srv/users/serverpilot/tmp/vizioni) in Unknown on line 0