Kjo video e NASA-së për monumentet hënore është e mrekullueshme!

Një video e re e NASA-së të hënës kap pamje të sipërfaqës hënor të lëjnë pa fjalë.

Dritat e diellit kalojnë nëpër hënë në këtë imazh ende nga një video spektakolare e NASA-s në sipërfaqen e hënës e krijuar me të dhëna nga Orbiteri i Lunar Reconnaissance dhe i vendosur në këngën “Clair de Lune”.
LRO, i cili u lansua në vitin 2009, mat sipërfaqen hënore, duke mbledhur të dhëna që janë përdorur për të krijuar një hartë topografike të tërë hënës. Wright e përdori këtë hartë, së bashku me softuerin 3D të vizualizimit dhe imazhe të tjera të hënës, për të krijuar këtë turne skenik të trupit qiellor.

Videoja e tij kap pamjet mahnitëse të monumenteve hënore, duke përfshirë sistemin rreze zvarrisës që rrethon Craterin madhështor të Kopernikut dhe majat e vrima të maleve të Apeninës dhe Kaukazit.

Në video, drita e diellit fshin gjithë peizazhin, duke zbuluar Aristarkun Plateau në pjesën veriperëndimore të anës së ngushtë të hënës. Ndërsa dielli ngrihet, ai sjell një krater të ndritshëm të Aristarkusit dhe një numër të ngushtë të ngushtë në sipërfaqen e hënës – nga hijet. Ndriçimi i kapur në video vjen nga këndet e rrezet e diellit gjatë ditëve të hënës në vitin 2018, sipas deklaratës.
“Gjëja për hënën është se hijet janë gjithçka”, tha Wright. “Nëse nuk e bëni atë mirë, ju keni humbur shumë – nuk ka ngjyra të gjalla si në Tokë ose Jupiter apo Saturn”, tha Wright

KLIKO KETU per video

Gazetari

Read Previous

A do të ndalojmë ndonjëherë së përdoruri raketat për në hapësirë?

Read Next

Më shumë se 2 miliard njerëz kanë mungesë të ujit të pijshëm, Ky numër vazhdon të rritet