Kjo është arsyeja pse fëmijët nuk i duan perimet

Një studim i ri thotë që të paktën 1 në 5 fëmijë, 2-vjeçar nuk i kanë provuar perimet kurrë.Studimi ka konkluduar se disa prindër janë lodhur me betejën e përditshme për t’i ushqyer fëmijët me perime, saqë kanë ndaluar së provuari.Studimi thotë se nëse ky problem i fëmijëve është i përkohshëm, s’ka ndonjë dëm nga kjo punë.Mirëpo, nëse refuzimi i tyre është ndaj kalciumit, proteinave, vitaminave dhe mineraleve, mund të ketë rrezik që fëmija mos zhvillohet./tesheshi.com/

Gazetari

Read Previous

Arsyeja pse fëmijët e vegjël e mbajnë gishtin në gojë

Read Next

Ushqimet me te mire per qarkullim te gjakut