Kitaroviq: Korrupsioni fillon që në shkollë, ku kopjuesit shikohen si heronj

Korrupsioni është ngulitur në shoqërinë kroate në shkollë ku fëmijët që mashtrojnë në teste shihen si “heronj”, tha presidentja e vendit.

Kolinda Grabar-Kitarović, e cila po largohet nga pozita e saj pas një humbjeje në zgjedhje, tha se praktikat korruptive mund të gjenden në të gjithë shoqërinë kroate, por ato fillojnë që në bankat e shkollës.

Ata që dalin mirë në provim përshkruheshin si “thjesht të zgjuar”, u tha presidentja gazetarëve në një konferencë shtypi në Zagreb, ndërsa “ata që kanë përgatitur për të mashtruar në testime janë heronj”.

“Këtu fillon korrupsioni mbi fëmijët,” tha Grabar-Kitarović. “Ata kërkojnë mënyra se si të anashkalojnë sistemin – dhe kjo ka të bëjë aspak me politikën. Është shumë më mirë sesa dikur. Por nuk është vetëm politikë ”.

Gazetari

Read Previous

Nëna ushqen fëmiun e saj derisa është duke vozitur!

Read Next

Art Abazi zyrtarisht pjesë e PINT