Kafshët të çuditshme që nuk keni ditur se ekzistojnë (Foto)

1. Dhelpra tibetiane e rërës 

Image

Sjellja e tyre është e ngjashme me atë të llojeve të tjera të dhelprave, por dallohen për veçoritë e pazakonta të fytyrës.

2. Jerboa veshllapush

Image

 Ky brejtësit i vogël u kap për herë të parë në film në vitin 2007. Jetojnë në disa pjesë të Kinës dhe Mongolisë.

3. Chevrotain

Image

Jetojnë në Azis Afrikë.

4. Lakuriqi i bardhë Honduran

Image

Jetojnë në Honduras dhe në pjesë të tjera të Amerikës së Jugut.

5. Shoebill

Image

Këta zogj parahistorik janë gjetur në kënetat e Sudanit të Jugut dhe në vendet fqinje afrikane.

6. Gelada

Image

Geladas jetojnë në malet etiopiane dhe janë gjallesat e fundit të primatëve bimë-ngrënës. Dallohen për flokët e tyre dhe një ngjyrë të kuqe mbi gjoksin e tyre.

7. Majmuni me hundë të artë 

Image

Gjenden në Kinën qendrore dhe janë të rrezikuar për shkak të humbjes së habitatit, për lesh, mishin e tyre dhe si përdorim në mjekësi tradicionale.

8. Merimanga breshkë e portokalltë

Image

Ndërsa kjo merimangë e rrallë është shumë e bukur, shumë pak dihet rreth saj përveç që jeton në Amerikën e Jugut.

9. Armadillo pink

Image

Këto armadillo janë të vogla dhe gjenden në Argjentinë.

10. Mara Patagonian 

Image

Këta brejtës të bukur duken si një kombinim mes një dreri dhe një lepuri. Ata jetojnë në Argjentinë dhe formojnë çifte monogamie.

11. Fossa

Image

Është grabitqari më i madh në Madagaskar dhe është një përzierje e çuditshme në mes të një nuselale dhe një mace.

12. Breshka qafë gjatë

Image

Këto breshka Australiane janë gjysmë breshkë, gjysmë gjarpër. Ato përdorin qafat e tyre për të kapur shpejt prenë e tyre.

13. Sunda colugo

Image

Gjithashtu e njohur si lemur fluturues Sunda, jetojnë në Azinë Juglindore dhe kalojnë kohën e tyre duke rrëshqitur mes pemëve.

Gazetari

Read Previous

Kosovarja që po synon ta thyejë rekordin botëror të Ginisit

Read Next

Agim Bahtiri dhe Albin Kurti vazhdojnë ta “trashin” miqësinë e “çuditshme”