Ja cka ndodhe nese shejtani e liron gomarin

Një gomarë e kishin lidhur për druri. Erdh shejtani dhe e zgjidhi. Gomari u fut në arat e komshinjve dhe nisi të hajë ç’i dilte para. Bashkëshortja e bujkut – pronarit të arës, kur pa gomarin, mori pushkën dhe e vrau. Pranari i gomarit dëgjoi pushkën dhe kur pa gomarin të mbytur, u hidhërua dhe e qëlloi gruan e bujkut me armë zjarri. Kur erdhi bujku në shtëpi dhe gjeti gruan të vrarë, mori pushkën dhe vrau pronarin e gomarit.E pyetën shejtanin: ç”bëre?! Tha: asgjë, thjeshtë e lirova gomarin.
Mesazhi i tregimit: nëse dëshironi të shkatërroni një vend, zgjidhni gomerët. arabishtja: Agim Bekiri

Gazetari

Read Previous

Istogu shënon Ditën e Çlirimit

Read Next

Veterani i UÇK-së ofron veshkën për shërimin e djalit të Halil Kastratit (SubhanAllah)