IBM krijon një kompjuter të vogël sa një kokërr orizi

Kompania e famshme IBM njihet për prodhimet e saj kompjuterike dhe ristë që sjell në fushën e teknologjisë.

Së fundmi kjo kompani ka arritur të thyej një rekord duke prodhuar kompjuterin më të vogël në botë i cili është vëtëm 0.3mm i gjatë.

Këtë mini kompjuter specialistët e Universitetit në Miçigan i kanë vendosur edhe një epitet duke e quajtur një “kokërr orizi”.

Megjithatë ata nuk janë të sigurt nëse paisja e krijuar prej tyre do të mund të cilësohet një kompjuter me të gjitha parametrat sepse humbet programimin sapo ndizet.

Kjo paisje është në gjendje të konvertoi temperaturat në intervale kohore, të përcaktuara me impulse elektronike madje kompjuteri mund të ndiejë temperaturatnë zonat tepër të vogla.

Studiuesit shpresojnë se pajisja mund të përdoret për të çuar përpara përpjekjet në onkologji dhe në vlerësimin e trajtimeve të kancerit.

Gazetari

Read Previous

Facebook sjell një veçori të re të quajtur “Koha juaj në Facebook”

Read Next

Të jetosh një shekull: 100-vjeçari nga Shqipëria që nuk ndjen pleqëri