Hermann Hesse; Kush do që e dëshiron muzikën në vend…

“Kush do që e dëshiron muzikën në vend të zhurmës, lumturinë në vend të kënaqësisë, shpirtin në vend të arit, kreativitetin në vend të biznesit, pasionin në vend të budallallëkut, nuk gjen dot shtëpi në këtë botën tonë të vogël.”

“Fjalët nuk i shprehin mendimet shumë mirë. Ato gjithmonë bëhen pak më ndryshe, menjëherë pasi të shqiptohen. Bëhen pak më të shtrembëruara, pak më qesharake.”

“Nëse e di se çka është dashuria, kjo është për shkakun tënd.”

“Vetmia është pavarësi. Ajo ka qenë dëshira ime dhe përgjatë viteve e kam arritur atë. Ajo ishte e ftohtë. Mjaftueshëm e ftohtë! Por ishte gjithashtu e heshtur, mrekullueshëm e heshtur dhe e pafundme sikur heshtja e ftohtë e hapësirës, në të cilën yjet vërtiten.”

– Hermann Hesse

Gazetari

Read Previous

Ndërron jetë babai i Kryeministrit Ramush Haradinaj

Read Next

Mek Selaci: Po punohet me intenzitet te madh ne ndertimin e sporteleve dhe tavolinave te Komunes se re.