Haradinaj për masakrën në Reçak: Armiku nuk i kurseu pleqtë, gratë e as fëmijët

Reçaku me 15 janar 1999, u vesh kuq e zi, me flamujt që mbulonin trupat e më të dashurve.

Armiku nuk i kurseu. As pleqtë, as gratë e as fëmijët.

Ato motra e vëllezër tonë, u vranë vetëm se ishin shqiptarë.

Nuk kishin faj tjetër. Ata jetonin në trojet e tyre, në shtëpitë e tyre.

Le të mbetet ky krim gjithmonë në kujtesën e shqiptarëve, në ndërgjegjien e atyre që e planifikuan dhe kryen dhe në ndërgjegjien e atyre që ndanë trojet tona para një shekulli.

Urojmë që gjenocidi i ushtruar në Kosovë, të mos i ndodh asnjë populli.

Lavdi Dëshmorëve e Martirëve të Lirisë

Gazetari

Read Previous

Ambasada britanike jep një shembull të mirë të ruajtjes së ambientit në Kosovë

Read Next

Rita Ora në hall me erën, ia fluturon fustanin dhe i zbulon gjithë trupin