Gjërat që i ndodhin trupit në mungesë të seksit

Jeta seksuale e përsosur është një histori shumë individuale dhe është e vështirë t’i përmbaheni rregullave.

Sidoqoftë, një gjë është e sigurt: seksi është goxha i mirë për trupin tuaj. Mungesa afatgjatë e aktivitetit seksual nga ana tjetër ka pasoja të padëshiruara për shëndetin tuaj, transmeton lajim.net.

Muri i vagjinës mund të hollohet

E ashtuquajtura atrofia vagjinale prek veçanërisht gratë me menopauzë. Simptomat përfshijnë sekretimin, djegien, kruajtjen dhe dhimbjen gjatë urinimit dhe gjatë marrëdhënies seksuale. Organet e rregullta mund të lehtësojnë simptomat. Rritja e qarkullimit të gjakut gjatë orgazmës ndihmon për të shmangur inflamacionin dhe thatësinë.

Vagjina mund të ndjehet e kulluar

Të kesh më pak seks (dhe orgazëm) mund të çojë në nivele të ulëta të estrogjenit – e cila nga ana tjetër mund të çojë në thatësi vagjinale. Vulva e thatë është më e prirë ndaj inflamacionit dhe infeksionit. Lagështia e saj gjithashtu parandalon fërkimin e dhimbshëm dhe zvogëlon rrezikun e lëndimit.

Problemet në menstruacione mund të përkeqësohen

Seksi menstrual mund të zvogëlojë problemet menstruale – nëse një grua ka vullnet të bëjë seks. Në beqari, kjo mundësi zhduket.

Mund të jeni më të stresuar

Seksi (seksi i mirë) mund të zvogëlojë stresin dhe ta bëjë një person më të qetë, sipas studimeve të shumta shkencore. Pastaj vlen për sa vijon: nuk ka seks, më shumë stres.

5.… ose më i trishtuar

Kontakti me trupin është thelbësor për t’ju bërë të ndjeheni mirë. Ka shumë kontakte me seksin, kështu që njeriu mund të rregullojë gjendjen shpirtërore të njëri-tjetrit pasi hormoni oksitocinë është sekretuar.

Por keni më pak të ngjarë të keni inflamacion të fshikëzës

Gratë shpesh marrin inflamacion të fshikëzës ose të traktit urinar për shkak të marrëdhënieve seksuale.

Fitore H

Read Previous

Ligji i sigurisë në Hong Kong: Çfarë është dhe a është shqetësues?

Read Next

Gjykata Kushtetuese tregon se kur do të shpallet aktgjykimi, nuk përgjigjet nëse po i bëhet presion