Fuqia e Artit dhe Sportit

Fuqia e arteve përfshin çdo aktivitet ose produkt të krijuar nga njeriu që shprehin ide, emocione ose në përgjithësi, një vizion të botës. Arti përdor metoda të ndryshme dhe kanë zakon ta kufizojnë atë në të ashtuquajturat arte pamore në thelb piktura, skulptura dhe arkitektura.

Arti bën mrekulli. Të afron jo vetëm me një botë përtej reales, por ndërvepron mes saj për të njohur një botë tjetër, sa krijuese aq dhe mrekullibërëse. Sot, fuqia e artit gëzon një rrjet të gjerë studimi, përhapja dhe konservimi i gjithë trashëgimisë artistike të njeriut përgjatë historisë. Fuqia e sportit eshte shume me e madhe se sa shume njerze mendojne.

Sporti është veprimtari njerëzore qëllimi i së cilës është argëtimi dhe zhvillimi apo krahasimi i aftësive psikike dhe fizike. Sporti në histori na jep të dhëna të rëndësishme mbi ndryshimet shoqërore të cilat me kalimin e shekujve kanë ndikuar mbi konceptimin e sportit në varësi të kulturave të ndryshme. Sporti si aktivitet që përfshin aftësitë fizikë e mendore të njeriut, me qellim për ti ushtruar dhe përmirësuar vazhdimisht, e për ti përdorur më pas në një mënyre më frytdhënëse na jep idenë se sporti është pothuajse aq antik sa edhe zhvillimi i inteligjencës së njeriut.

Për njeriun primitiv aktiviteti fizik, ishte vetëm një mënyre shumë e dobishme për të zgjeruar njohjet e tij mbi natyrën. Fuqia psikologjia sportive është një veprimtari hulumtuese fizik dhe marrëdhënia midis shkencave psikologjike. Nga vetë natyra e tij, ajo është edhe një disiplinë teorike, por edhe një disiplinë të fortë aplikuar.

Ajo është gjithashtu mësuesit të edukimit fizik duhet të zotëruar disiplinë.Njerëzit e angazhuar në aktivitete sportive që dalin nga fenomeni psikologjik janë të ndryshme, aktivitete sportive dhe marrëdhëniet njerëzore mes fenomen psikologjik është shumë komplekse.

Aktiviteti fizik në arsimin fizik ose kushte të specializuara të demonstruara nga vëmendja u përqendrua pasiv ose aktiv fokus, i kushtoj vëmendje për përshtatshmërinë e aftësisë. Sporti në rritjen fizike dhe zhvillimin ka një rol të rëndësishëm. Praktika sportive dhe hulumtim tregon se sporti mund të bëjë në një periudhë relativisht të shkurtër kohe për të marrë të personalizuar, trajnimin dhe zhvillimin. Albina Hyseni

Gazetari

Read Previous

Kryeministri “nxehet” nga lehja e qenit, shikoni reagimin e tij

Read Next

Skandal në Durrës, si po fshihen gjurmët e dëmeve nga tërmeti


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/srv/users/serverpilot/tmp/vizioni) in Unknown on line 0