Fragmente nga Garry Kasparov

“Shahu ju ndihmon të koncentroheni, e përmirëson logjikën tuaj. Ai ju mëson të luani sipas rregullave dhe të merrni përgjegjësi për veprimet e juaja. Shahu ju mëson ta zgjidhni një problem në një ambient të pasigurt.”

“E kam mësuar se lufta në tabelën e shahut mund gjithashtu të ketë një ndikim mbi klimën politike në vend.”

“Ekzistojnë shumë fakte që tregojnë se njerëzit e Putinit e kanë zgjeruar pasurinë e tyre duke i përdorur mekanizmat e pushtetit, prandaj humbja e pushtetit për ta do të thotë edhe humbje e pasurisë.”

– Garry Kasparov

Gazetari

Read Previous

Albert Ajnshtajni kishte të drejtë, madje edhe përtej Udhës së Qumështit

Read Next

Haradinaj: Gjermania, kontribuuese në zhvillimin e gjithanshëm të Kosovës