Filluan procedime ligjore kundër presidentit të Fifa-s

Prokurorët zviceranë kanë filluar procedurat ligjore kundër presidentit të Fifa, Gianni Infantino.

Është në lidhje me një takim të fshehtë të dyshuar me kreun e organit drejtues të futbollit botëror të zhvilluar me prokurorin e përgjithshëm zviceran Michael Lauber.

Lauber javën e kaluar ofroi të jepte dorëheqjen pasi një gjykatë tha se ai e mbuloi mbledhjen dhe i gënjente mbikëqyrësit gjatë një hetimi nga zyra e tij për korrupsionin përreth Fifa.

Të dy kanë mohuar çdo keqbërje.

Zyra e Lauber tha që ai ofroi zyrtarisht dorëheqjen e tij të martën, me ditën e tij të fundit të detyrës aktive të caktuar për 31 gusht.

Ai vjen pasi prokurori special Stefan Keller u emërua muajin e kaluar për të shqyrtuar ankesat penale kundër dy burrave dhe të tjerëve.

Ai gjeti indikacione të sjelljes kriminale në lidhje me takimet e tyre, tha autoriteti që mbikëqyr Zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm (OAG).

“Kjo ka të bëjë me abuzimin e detyrës publike, shkeljen e sekretit zyrtar, ndihmën e kundërvajtësve dhe nxitjen e këtyre veprimeve,” tha mbikëqyrësi mbikëqyrës i ZAP në një deklaratë.

ZAP tha që kishte marrë parasysh zhvillimin e tij, duke shtuar Lauber do të bënte deklarata në komitetet parlamentare nëse do të ishte e nevojshme./vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

MSH kërkon t’i specializojë mbi 1 mijë mjekë, kjo është mënyra sesi duhet të aplikoni

Read Next

Policia zbarkon në Gërmi, largon qytetarët nga pishina