E keni pyetur veten se përse hurmat duhen konsumuar patjetër gjatë Ramazanit?

Besimtarët mysliman gjatë muajit Ramazan konsumojnë hurma. Por, e dinin arsyen?Sipas disa të dhënave me bazë fetare, konsumimi i tyre është me rëndësi te bëhet çdo ditë për shkak se këto fruta të viseve të ngrohta janë të pasura me shumë vlera ushqyese.Hurmat stimulojnë funksionimin e rregullt të organizmit për shkak të përbërjes së tyre me vitamina, minerale dhe fibra të shumta. Disa nga përfitimet kryesore janë se ndihmojnë në problemet me kapsllëk, ndihmojnë në luftimin e çrregullimeve të zorrëve, anemisë, kancerit të barkut etj.Sipas specialistëve, konsumimi i vetëm një hurmë në ditë krijon në një dietë të ekuilibruar dhe të shëndetshme. Sipas studimeve të fundit është arritur në përfundim se këto fruta ndihmojnë në parandalimin e kancerit abdominal dhe stimulojnë zhvillimin e muskujve. Në muajin e Ramazanit konsumimi i hurmës dhe pirja e një gote të ujit, që është pjesë e kulturës dhe traditës për personat që agjërojnë, krijon ndjesinë e ngopjes dhe kontrollon sasinë e ushqimit të cilën e konsumoni.

Gazetari

Read Previous

Disa Shkencëtarë thonë se njerëzit janë vetëm në univers

Read Next

SubhanaAllah! Mos e le pa e lexuar! dikur ekzistonte një pemë e madhe e Mollës!