E dhimbshme/ Unë do mbetem i fundit dhe do ti fikë dritat e fshatit më të madh shqiptar

Kush do mbetet i fundit do i fikë dritat e fshatit Çegran!

Ai që do mbetet i fundit,mos harrojë ti fik dritat!

Dola të pi kafen. Në tavolinë erdh m’u ul pronari edhe pse është shumë i kujdesshëm. Pasi më pyeti për shëndetin ia fillojë:

-O profi, vdiq ky vend. Vetëm dje, prej muhallës së midisme kanë shkuar 17 djem të rinj në Gjermani, do iki sot edhe Berat berberi, Raifi pret vizën, – nuk më kujtohet edhe sa vetë të tjerë përmendi Qaniu i deshpëruar.

Ç’ti thoja!? Se para do ditësh edhe një hoxhë i ri më tha ” nuk i kam punët mirë me reisin të më jep leje të iksha në Gjermani, apo Zvicër se këtu ka humbur lezetin jeta”. Ti thoja se vajza ime një studente që mbaroi studimet me notë mesatare 9.8 më thotë ” mos rastësisht e di si janë procedurat për të marrë shkollën e mesme të mjeksisë”?

I habitur nga kjo pyetje e pyes pse?

Gazetari

Read Previous

Ja kur pritet rënia e borës

Read Next

30 aksidente trafiku për 24 orë