Drejtori i OEK: Taksa e autostradës i orienton bizneset kosovare në tregje tjera

Drejtori i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka thënë se vendosja e taksës së autostradës në Rrugën e Kombit, i orienton bizneset kosovare të orientohen në tregje të tjera. Vendimin për vendosjen e taksës në autostradën Milot-Morinë e kanë bërë të ditur Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në Shqipëri, derisa Ministria e inftastrukturës në Kosovë ishte injoruar totalisht të pyeten rreth kësaj pagese që janë të detyruar ta bëjnë edhe kosovarët.

Berat Rukiq, Drejtor i Odës Ekonomike të Kosovës, ka thënë se në fillim të muajit qërshor, kanë zhvilluar takim për po këtë çështje me dy ministrat e Qeverisë së Shqipërisë. Fryma e takimit, thotë Rukiq ishte që për qytetarët dhe bizneset të aplikohej taksë e njëjtë me banorët e Kukësit.

E për këtë takim, Rukiq thotë se “po shihet se ishte sa për sy e faqe”.

Andaj, ai përmes një shkrimi në facebook, ka thënë se krejt çka i mbetet bizneseve nga Kosova është të hapin ndërmarrje fantome në Kukës ose të riorientohen në tregje të tjera, sidomos tani pas përfundimit të autostradës Prishtinë-Shkup.

Shkrimi i plotë i Drejtorit të OEK:

Rikthimi i “murit” me taksen e “autostrades”

Ne fillim te muajit Qershor, si shenje e reflektimit pas protestave te dhunshme, per vendosjen e nje takse te larte per “Rrugen e Kombit, dy ministrat e Qeverise se Shqiperise, Ahmeti dhe Gjinknuri, na priten nje delegacion prej 20 personave nga komuniteti i biznesit. Fryma e takimit ishte qe per qytetaret dhe bizneset te aplikohej takse e njejte me banoret e Kukesit. Per bizneset ishte edhe opsioni i nje pagese vjetore, me zbritje substanciale.

Po shihet qe takimi ishte “sa per sy e faqe” dhe presioni i grupeve te interesit e “mbivotoj” çdo vullnet politik per nje zgjidhje jo-diskriminuese per kete takse. Cka i mbetet bizneseve nga Kosova:

– Te hapin ndermarrje fantome ne Kukes;

– Te riorientohen ne tregje tjera, sidomos me perfundimin e autostrades Prishtine- Shkup;

Me grupe te interesit me influence ne çdo vendim, nuk ka dhe nuk do te kete bashkepunim ekonomik me Shqiperinë.

Gazetari

Read Previous

Në zyrë, si në dashuri… çështje kimie

Read Next

Gjermania: Duhet t’i parandalojmë sulmet kimike në Siri