Disa Shkencëtarë thonë se njerëzit janë vetëm në univers

Njerëzit janë vetëm në univers dhe nuk do të plotësojnë kurrë forma të tjera të jetës inteligjente, sipas një studimi të ri kozmikisht.

Shkencëtarët në Universitetin e Oksfordit kanë përcaktuar se të huajt nuk ekzistojnë në një raport që thotë se qeniet njerëzore kanë gjasa të fluturojnë solo në hapësirën e jashtme.

Hulumtuesit në Institutin Oksfordit erdhën në përfundimin se njerëzit janë të vetëm në univers duke shqyrtuar të ashtuquajturin Paradox Fermi – i cili mendon pse shkencëtarët besojnë në jashtëtokësorë pavarësisht se kanë prova zero, transmeton lajmi.net.

“Ne gjejmë një probabilitet të konsiderueshëm që nuk ka jetë tjetër inteligjente në universin tonë të vëzhgueshëm dhe kështu që nuk duhet të habitemi kur nuk arrijmë të zbulojmë ndonjë shenjë të saj”, thonë hulumtuesit në raportin e botuar në revistën online Arxiv. org më parë këtë muaj.

Ka gjasa që nuk ka jetë inteligjente jashtë Tokës – kështu që nuk ka nevojë të humbim kohë teorizimi rreth marrëdhënies së njerëzimit me të huajt.

Paradoksi, i quajtur sipas fizikantit Enrico Fermi, pyet se si mund të ketë “një probabilitet të lartë” të jetës jashtëtokësore kur nuk ka prova të forta.

Teoritë shkencore të kaluara kanë thënë se qytetërimet e huaja mund të jetojnë në galaktikën tonë bazuar në shtatë faktorë – duke përfshirë pozicionin e formacioneve të yjeve dhe sa kohë krijesat janë në gjendje të mbijetojnë.

Gazetari

Read Previous

Shefja e EULEX-it në Kosovë: Do të ndryshojë substanca e misionit, s’do të ketë rikonfigurim

Read Next

E keni pyetur veten se përse hurmat duhen konsumuar patjetër gjatë Ramazanit?