Dënimi i Roger Stone ‘i politizuar’ njofton një prokuror amerikan

Një prokuror amerikan do t’i tregojë Kongresit se zyrtarët e Departamentit të Drejtësisë (DOJ) u përpoqën në mënyrë jo të duhur për të zvogëluar dënimin për ndihmësin e Trump, Roger Stone.

Sipas një kopje të përgatitur të dëshmisë, Aaron Zelinsky do të thotë se “konsideratat politike” i bëri zyrtarët e lartë të DOJ të kërkojnë një dënim më të vogël.

Një gjyqtar dënoi Stone me 40 muaj pasi DOJ uli dënimin e tyre të rekomanduar pas një cicërimi në twitter nga Trump.

Të katër prokurorët e lanë çështjen pasi u kërkua dënimi i ulët.

Zelinsky, një ndihmës i avokatit amerikan në Maryland i cili më parë ka punuar në hetimin për ndërhyrje në Rusi të këshilltarit special Robert Mueller, do t’u tregojë ligjvënësve në Komisionin Gjyqësor të kontrolluar nga Dhoma e Përfaqësuesve se ai ndjeu “presion të rëndë nga nivelet më të larta të Departamentit të Drejtësisë për t’i dhënë një shkëputje Stone-s”.

Ai do të thotë se ai ndjehej i detyruar ta trajtonte Stonen “ndryshe dhe më butë” për shkak të “marrëdhënies së tij me presidentin”.

Stone u shpall fajtor në vitin 2019 pasi gënjeu Komitetin e Inteligjencës së Shtëpisë në lidhje me përpjekjet e tij për të kontaktuar Wikileaks, faqen në internet që lëshoi postë elektronike të dëmshme në lidhje me rivalin e zgjedhjeve demokratike të z. Trump për vitin 2016 Hillary Clinton, si dhe për pengimin dhe shkeljen e dëshmitarëve.

Stone do të fillojë dënimin e tij në 30 qershor, por të Dielën doli në Facebook për të thënë se ai do të përpiqet “të vonojë dënimin me vdekje duke më urdhëruar në një burg të infektuar me Covid-19“./Vizioni.info

Ardiana K

Read Previous

IPK po heton truprojat e Thaçit

Read Next

Donika Gërvalla ka një kërkesë për Hashim Thaçin


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/srv/users/serverpilot/tmp/vizioni) in Unknown on line 0