CNN: Trump është më popullor se kurrë më parë

Këtu është një fakt i padiskutueshëm: Presidenti Donald Trump është shumë më popullor sot sa ka qenë që nga dita e tij e parë në detyrë.

Në një sondazh të ri në Gallup, 49% e aprovojnë punën që Trump po bën si president ndërsa 45% nuk ​​pajtohen me të, që është përqindja më e lartë e mbështetjes që ai ka marrë nga të gjitha sondazhet e Gallup, shkruan CNN.

Mirëpo çfarë ndikoi në rritjen e Trump në sondazhet?

Përgjigja është e thjeshtë: mënyra se si Trump trajton krizën e coronavirusit. Një sondazh në Gallup thotë se 60 për qind e amerikanëve mbështesin mënyrën sesi Trump merret me krizën, ndërsa 38 për qind nuk e pranojnë punën e tij në këto kohë.

Gjashtë në dhjetë kandidatë të pavarur aprovojnë trajtimin e coronavirusit nga Trump, siç bën një në katër (27%) Demokratë. Në një sondazh të Monmouth, 50% e të anketuarve thanë se Trump po bënte një punë të shkëlqyer në krizën e coronavirusit, ndërsa 45% thanë të kundërtën.

Nga njëra anë, nuk është jashtëzakonisht befasuese. Sondazhet e kanë përkrahur vazhdimisht një president pasi vendi përballet me kriza të mëdha. Për shembull, në mes të sulmeve terroriste të 11 shtatorit 2001, mbështetja për presidentin e atëhershëm George W. Bush u rrit deri në 80 për qind dhe gati 90 për qind.

Edhe opozita tenton të zbusë qëndrimin dhe perceptimin e saj ndaj presidentit ndërsa shoqëria është në krizë dhe i duhet një drejtues që mund ta nxjerrë vetëm nga ajo krizë.

Kërcimi i sondazheve të Trump, nga ana tjetër, mund të shokojë njerëzit që monitorojnë nga afër punën e tij dhe administratës së tij gjatë pandemisë coronavirus. Në fund të fundit, është mjaft e qartë që administrata nuk e ka marrë seriozisht kërcënimin e coronavirusit dhe kapacitetin e SHBA-së për testimin e virusit të rrezikshëm.

Ardian H

Read Previous

SHBA: Qytetarët amerikanë që ndodhen në Shqipëri, të kthehen në atdhe

Read Next

REAGON DAUT HARADINAJ PASI U KAP MAT DUKE PIRË CIGARE BRENDA NË KUVEND