Çfarë thotë Bibla për hënën përgjakshme misterioze?

Një superhënë e pëgjakshme do të shfaqet në qiell në janar 2019, por çfarë thotë Bibla për fenomenin misterioz?

Ndërmjet 21 dhe 22 janarit një shkëlqim misterioz i kuq do të ndriçojë qiellin për rreth tre orë.

Fenomeni i parë hënor i vitit do të kombinojë tre ngjarje të ndryshme – një Superhënë, një Eklips hënor dhe një Moon Wolf.

Një eklips hënor, ose hëna e gjakut, shpesh është subjekt i magjepsjes për shumë teoricienë konspirativë dhe njerëz fetarë, transmeton lajmi.net.

Hëna e gjakut është një ngjarje relativisht e zakonshme që ndodh çdo një deri në tre vjet.

Sidoqoftë, entuziastët e qiellit do të duan ta kapin këtë sepse tjetra nuk do të ndodhë deri më 26 maj 2021.

Pavarësisht se kjo është një dukuri e rregullt, shumë kultura dhe fe gjatë historisë janë përpjekur të paraqesin bindjen se hëna e gjakut është një shenjë e apokalipsit afërt.

Disa besimtarë besojnë në profecinë e hënës së gjakut – besimi i eklipsit hënor është një shenjë e “kohës së fundit”.

Çfarë thotë Bibla për Hënën e Gjakut?

Bibla nuk përdor në të vërtetë shprehjen “hëna e gjakut”, por ka përmendje të rëndësishme të hënës që ndryshon ngjyrën.

Përmendja e parë dhe e vetme në Dhiatën e Vjetër është në librin e Joelit dhe parashikon një ngjarje apokaliptike që do t’i ndajë besimtarët nga jobesimtarët.

Ai thotë: «Dielli do të shndërrohet në terr dhe hëna në gjak, para se të vijë dita e madhe dhe e tmerrshme e Zotit.» (Joeli 2:31)

Një pasazh tjetër i ngjashëm shfaqet në Dhiatën e Re, në Veprat dhe Zbulesat.

Ai thotë: «Dielli do të shndërrohet në errësirë ​​dhe hëna në gjak para se të vijë dita e madhe dhe e dukshme e Zotit.» (Veprat 2:20)

Për shumë njerëz nocioni i fundit të botës është afër pas një eklips hënor.

Megjithatë, ka disa dëshmi se Hëna e Gjakut mund të ndikojë në disa gjëra në Tokë. 

0 Reviews

Write a Review

Gazetari

Read Previous

Shqiptarja nga Bujanoci gjendet e plagosur në Vranjë

Read Next

Rusia i dënon planet e Britanisë për baza të reja ushtarake