1. Home
  2. Teknologjia

Kategori: Teknologjia

Aplikacione që ju ndihmojnë me fëmijët në këto ditë izolimi

Aplikacione që ju ndihmojnë me fëmijët në këto ditë izolimi

Shkollat tashmë janë të mbyllura për shkak të gjendjes që ka krijuar koronavirusi i ri. Kështu prindërit janë të detyruar të punojnë nga shtëpia dhe të kujdesen për fëmijët e tyre njëkohësisht. Kjo është diçka e vështirë,…

Read More
Kombibusi më jetëgjatë feston 70-vjetorin

Kombibusi më jetëgjatë feston 70-vjetorin

Volkswageni gjatë shtatë dekadave të kaluara ka shitur mbi 13 milionë njësi të këtij automjeti multi-funksional. Volkswagen Transporter është ndërruar gjatë gjashtë gjeneratave të deritashme, por më i njohuri është ai i viteve ’60. Transporteri…

Read More
Samsung me shitje të dobëta të Galaxy S20

Samsung me shitje të dobëta të Galaxy S20

Industria e telefonave të mençur po goditet fort nga pandemia aktuale COVID-19. Edhe prodhuesit kryesorë të Android nuk janë imun ndaj ndikimit të tij gjithëpërfshirës ekonomik. Mes shpërthimit të koronavirusit aktual, telefonat e fundit dhe…

Read More
Kjo është sfida më e re e Instagram-it

Kjo është sfida më e re e Instagram-it

Mes shumë gjërave që njerëzit po bëjnë për të argëtuar veten në ditët e gjata të izolimit, sfidat virtuale janë më populloret deri tani. Me shumë gjasa keni ditë që shihni njerëz që nominojnë në…

Read More
Avancimi i i fundit teknologjik i AMD, disfatë e madhe për Intel

Avancimi i i fundit teknologjik i AMD, disfatë e madhe për Intel

AMD do të vijojë të ruajë udhëheqjen në arkitekturën e prodhimit të procesorëve në të ardhmen e afërt ndërsa raportimet e fundit flasin për një kalim në arkitekturën 5-nanometër. Me procesorët Zen 2, AMD parakaloi rivalin…

Read More
Ndryshoni sfondin kur shfaqeni në “Zoom”

Ndryshoni sfondin kur shfaqeni në “Zoom”

Shkaku i mbylljes nga rreziku i përhapjes së coronavirusit, shumë njerëz detyrohen që të bëjnë paraqitje të ndryshme nga shtëpia, nëpërmjet platformave të shumta në internet. Zoom është një prej këtyre platformave, që ofron mundësinë…

Read More
Industria e automobilizmit në Kinë do të rifillojë prodhimin, derisa në të gjithë botën prodhuesit e kanë ndërprerë veprimtarinë si pasojë e coronavirusit

Industria e automobilizmit në Kinë do të rifillojë prodhimin, derisa në të gjithë botën prodhuesit e kanë ndërprerë veprimtarinë si pasojë e coronavirusit

Në pjesën tjetër të botës, si pasojë e coronavirusit është ndërprerë prodhimi i veturave, por Kina duket se e ka hedhur praps këtë problem Si pasojë e pandemisë, prodhuesit më të mëdhenj në Evropë, si…

Read More
Fitbit Charge 4 do të ketë të ketë sistemin GPS, si dhe mundësinë e re të përcjelljes së ushtrimeve

Fitbit Charge 4 do të ketë të ketë sistemin GPS, si dhe mundësinë e re të përcjelljes së ushtrimeve

Ditë më parë, Fitbit e ka prezantuar Charge 4, që është një pajisje për përcjelljen e aktiviteteve sportive, që është i ngjashëm me Charge 3 të lansuar dy vite më parë. Por, në bazë të…

Read More
Amazon Alexa mund të ndihmojë në diagnostikimin e coronavirusit

Amazon Alexa mund të ndihmojë në diagnostikimin e coronavirusit

Mjafton vetëm të pyetet me zë ky asistent digjital dhe do t’i sigurojë përgjigjet e sakta, nga departamenti i shëndetësisë Shfrytëzuesit e Amazon Alexa në Shtetet e Bashkuara, mund të ndihmohen nga kjo pajisje, që…

Read More
Hack the Crisis Kosova – gara online për sfidat e COVID19

Hack the Crisis Kosova – gara online për sfidat e COVID19

Pandemia globale që ka prekur secilin prej nesh, ka krijuar një gjendje të jashtëzakonshme, e cila kërkon reagim të jashtëzakonshëm. E frymëzuar nga nismat në Finlandë, Estoni dhe Lituani, “Hack the Crisis Kosova” me organizim…

Read More