Reagimi befasues i kinezëve, pas komenteve të Albert Ajnshtajnit

Reagimi befasues i kinezëve, pas komenteve të Albert Ajnshtajnit

Përshkrimi që bën Albert Ajnshtajni për kinezët si një vend punëtor, të ndyrë dhe të trashë ka shkaktuar irritim në vendin aziatik nga ku vërshuan të gjitha komentet në rrjetet sociale. “Kinezët nuk ulen në…

Read More
Publikohen ditarët e Albert Ajnshtajnit, që përmbajnë komente raciste mbi aziatikët

Publikohen ditarët e Albert Ajnshtajnit, që përmbajnë komente raciste mbi aziatikët

Albert Ajnshtajni ka qenë një nga shkencëtarët më të rëndësishëm të historisë. Iu kundërvu publikisht regjimeve despotike të viteve 30 si dhe doli kundër racizmit. Mbështeti lëvizje të të drejtave civile në Amerikë dhe deklaroi…

Read More
Nënat shtatzënë tashmë mund të printojnë modelin e fëmijës së tyre të palindur

Nënat shtatzënë tashmë mund të printojnë modelin e fëmijës së tyre të palindur

Ku ka arritur teknologjia… Prindërit tashmë mund të printojnë në 3D modelet e fëmijës së tyre të palindur, transmeton lajmi.net Një shërbim rus, ‘Embryo 3D’ përdor skanimet ultratingull dhe imagjinatën 3D për të printuar fëmijën.…

Read More
Revista Shkencore RRELOS

Revista Shkencore RRELOS

Revista Shkencore RRELOS, një nga revistat më të reja në Kosovë, ka për qëllim informimin e lexuesëve të saj rreth aktiviteteve më të reja nga vendi dhe bota për shkencat natyrore, përfshirë Astronominë, Fizikën, Kiminë,…

Read More
NASA në gjyq për shkak të pluhurit të Hënës

NASA në gjyq për shkak të pluhurit të Hënës

Laura Murray Cicco ngriti një padi kundër Agjencisë Amerikane të Hapësirës NASA në Gjykatën e Qarkut të SHBA në Kanzas. Bëhet fjalë për një masë parandaluese për të përcaktuar pronësinë e grimcave të Hënës që…

Read More
Jeni të apasionuar pas planetit Mars, atë mund ta shihni me sy të lirë gjatë gjithë korrikut

Jeni të apasionuar pas planetit Mars, atë mund ta shihni me sy të lirë gjatë gjithë korrikut

NASA sugjeron se tokësorët thjesht do të duhet të shikojnë në qiell për të shijuar Marsi në një çështje javësh. Në korrik do të jetë Marsi më i afërt që ka ardhur me Tokën në…

Read More
Qe nga lindja e diellit dhe tokës, kanë kaluar rreth 20 vite galaktike…!

Qe nga lindja e diellit dhe tokës, kanë kaluar rreth 20 vite galaktike…!

Për të bërë një rotacion të plotë 24 orë, Toka në ekuator lëvizë afërsisht 1600 km / orë. Toka gjithashtu sillet rreth Diellit. Ne jemi afërsisht 150 milion km larg nga Dielli, dhe në këtë…

Read More
10 Fakte Gjeografike Që Ngjallin Kureshtje

10 Fakte Gjeografike Që Ngjallin Kureshtje

Gjeografia është një shkencë që ndryshon vazhdimisht si nga efektet politike ashtu edhe nga shkaqe natyrore. Në botë ekzistojnë shumë dukuri të rralla, situata gjeografike të çuditshme dhe të dhëna kurioze që me raste nuk…

Read More
Trinidad është një ishull-shtet në Karibienë jugorë pranë bregdetit verilindor të Venezuelës.

Trinidad është një ishull-shtet në Karibienë jugorë pranë bregdetit verilindor të Venezuelës.

Trinidad është një ishull-shtet në Karibienë jugorë pranë bregdetit verilindor të Venezuelës. Ky ishull bashkë me Ishullin Tobago kanë një sipërfaqe prej 5 128 km2 në të cilët jetojnë 1,32 milion banorë të racës së…

Read More
Saturni Ka Një Fushë Magnetike Rreth 578 Herë Më Të Fuqishme Se Ajo E Tokës.

Saturni Ka Një Fushë Magnetike Rreth 578 Herë Më Të Fuqishme Se Ajo E Tokës.

Saturni & Unazat 🔘 Përbërja atmosferike: 96.3 % hidrogjen molekular, 3.25 % helium, sasi të vogla të metanit, amoniakut, hidrogjen deuterid, etan, aerosol akulli amoniak, aerosol akulli uji, aerosol hidrosulfid amoniak Fusha magnetike: Saturni ka…

Read More